Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

projectingenieur kunstwerken

Solliciteer
 • afdeling: Elektromechanica en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Oost-Vlaanderen - standplaats: Gent
 • referentie: AWV00290


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 6700 km fietspaden.

De afdeling Elektromechanica en Telematica (EMT) ondersteunt het Agentschap Wegen en Verkeer daarbij door de realisatie, het beheer en het onderhoud van de elektromechanische en telematicatoepassingen langs wegen en waterwegen, zoals afstandsbewakings- en bedieningsinstallaties en telematicacommunicatienetwerken, camera’s langs autosnelwegen, dynamische route-informatiepanelen, roodlicht-/snelheidscamera’s, trajectcontrole, riviersignalisatie, pompstations, beweegbare bruggen, sluizen en stuwen.

De sectie Kunstwerken West staat in voor het ontwerpen, realiseren en onderhouden van elektromechanische installaties langs bevaarbare en onbevaarbare waterlopen, langs wegen en op regionale luchthavens, hoofdzakelijk in de provincies West- en Oost-Vlaanderen. De installaties variëren van beweegbare bruggen, pompstations, sluizen en stuwen tot luchthaveninstallaties.

Jouw takenpakket

Als projectingenieur EM binnen de sectie Kunstwerken West bestaat jouw hoofdtaak uit de technische, administratieve en budgettaire opvolging van algemene en specifieke investeringsprojecten op het vlak van kunstwerken. Dit zijn de elektromechanische uitrustingen van en langs de waterlopen en wegen zoals beweegbare bruggen, sluizen, stuwen, pompstations, riviersignalisatie, roosterinstallaties, tunnels, HS en LS-installaties …

 

Je voert voorafgaandelijk studiewerk uit en stelt de nodige bestekken op. Je staat in voor de opvolging van aannemingen met firma’s die werken in opdracht van de afdeling. Je neemt deel aan werfbezoeken, werfvergaderingen, commissies en werkgroepen. Je bent het aanspreekpunt voor interne en externe klanten.

 

Als ingenieur binnen het team Kunstwerken volg je de algemene tendensen op het vlak van elektromechanische uitrustingen voor kunstwerken op (ook in de naburige landen) en lever je input voor het beleid, afgestemd op de noden van de klant. Je stelt nieuwe ideeën, concepten en verbeteringen op het vlak van elektromechanische uitrustingen voor kunstwerken voor. Je hebt een helikopterview op het vlak van innovatie en op het vlak van projectcoördinatie. Je werkt nauw samen met een werfcontroleur, die je ogen en oren is op de werf. Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van het project vanaf het prille ontwerp tot tijdens de waarborgperiode.

Jouw profiel
 • Je hebt het diploma van master in de ingenieurswetenschappen of het gelijkwaardig diploma van burgerlijk ingenieur, bij voorkeur optie informatica, elektronica ICT, elektrotechniek of elektromechanica.
 • Je hebt een rijbewijs B
 • Je kan vlot werken met de courante PC-toepassingen (MS Office / Google Apps).
 • Je hebt een basiskennis van volgende vakgebieden: hydraulica, mechanica, hoog- en laagspanning, elektromotoren, automatisatietechnieken, SCADA, PLC, …
 • Je hebt bij voorkeur een basiskennis van:
  • de methodologie voor het uitvoeren van studies,
  • wet- en regelgeving die betrekking heeft op de functie (bv. overheidsopdrachten).
 • Je bent in het bezit van een BA5-attest (of bereid om dit snel te verwerven).
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 16 januari 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ethel Claeyssens (Directeur-ingenieur sectie Kunstwerken West)

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Eline De Smet (Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie)