Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

werfcontroleur elektromechanica - kunstwerken

Solliciteer
 • afdeling: Elektromechanica en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen
 • referentie: AWV00319


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Elektromechanica en Telematica (EMT) ondersteunt het Agentschap Wegen en Verkeer daarbij door de realisatie, het beheer en het onderhoud van de elektromechanische en telematicatoepassingen langs wegen en waterwegen, zoals afstandsbewakings- en bedieningsinstallaties en telematicacommunicatienetwerken, camera’s langs autosnelwegen, dynamische route-informatiepanelen, roodlicht-/snelheidscamera’s, trajectcontrole, riviersignalisatie, pompstations, beweegbare bruggen, sluizen en stuwen.

Je wordt tewerkgesteld binnen de sectie Kunstwerken Oost. Het team Nieuwbouw van de sectie Kunstwerken Oost staat in voor het ontwerpen, realiseren en onderhouden van elektromechanische installaties langs bevaarbare en onbevaarbare waterlopen, langs wegen en op regionale luchthavens, in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

De installaties variëren van beweegbare bruggen, pompstations, sluizen en stuwen tot luchthaveninstallaties.

Jouw takenpakket

Jouw hoofdtaak bestaat uit het opvolgen van aannemingen met firma’s die werken in opdracht van de afdeling. Het gaat zowel om (ver)nieuwbouwprojecten als om bestellingen op raamovereenkomsten i.h.k.v. structureel onderhoud. Jouw uitvalsbasis is het Anna Bijnsgebouw te Antwerpen (vlakbij station Antwerpen-centraal), maar je volgt ook werkzaamheden op die die door aannemers uitgevoerd worden, in opdracht van het werkhuis Mechelen.

De sectie Kunstwerken Oost omvat naast het team Nieuwbouw immers ook een werkhuis in Mechelen. Dit werkhuis staat in voor het onderhoud en het beheer van de elektromechanische uitrustingen van de waterwegen. Deze onderhouds- en herstellingswerkzaamheden kunnen zowel door eigen personeel als door aannemers uitgevoerd worden.

Je controleert op het terrein dat de werkzaamheden uitgevoerd worden volgens de wensen van de klant en met naleving van wetgeving, regelgeving en bepalingen van het bestek, zodat de werkzaamheden vlot, tijdig en volgens de gemaakte afspraken verlopen.

Tot jouw takenpakket behoort:

 • het toezicht op de correcte uitvoering van de werkzaamheden van de aannemers in meerdere van de werkgebieden van het werkhuis (bv. hydraulica, mechanica, pneumatica, elektriciteit);
 • het overleg met klanten;
 • de technische ondersteuning en coördinatie van de verschillende betrokken aannemers;
 • de technische ondersteuning van andere teams of klanten die gebruik willen maken van elektromechanische installaties van kunstwerken;
 • het onderhandelen met aannemers, nutsbedrijven, adviesbureaus;
 • het begeleiden en ondersteuning bieden bij het uitschrijven van nieuwe onderhoudsprojecten.
Jouw profiel
 • Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur in de richting elektromechanica of elektrotechniek, elektriciteit of elektronica.
 • Ervaring met het werken met elektromechanische installaties strekt tot de aanbeveling.
 • Je hebt een rijbewijs B
 • Je bent graag op de baan en bent bereid om regelmatig verplaatsingen te doen (bv. naar het werkhuis in Mechelen). 
 • Je kan vlot werken met de courante PC-toepassingen (MS Office / Google Apps).
 • Je hebt een goede kennis en/of brede interesse op het vlak van elektriciteit, mechanica, hydraulica, machinerichtlijn.
 • Je hebt een goede kennis en/of interesse in de technieken van automatisatie en telecommunicatie zoals PLC, SCADA, communicatieprotocols, CCTV, …

 

 

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Meer informatie over de financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 27 februari 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

 

Meer weten

Meer informatie over de selectieprocedure vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage. 

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ir. Luc Donders (directeur-ingenieur van de sectie Kunstwerken Oost)