Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

specialist meetinstrumentarium fysische schaalmodellen

Solliciteer
 • afdeling: Waterbouwkundig Laboratorium
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen
 • referentie: DMOW00150


Onze organisatie

De functie van specialist meetinstrumentarium fysische schaalmodellen situeert zich binnen de afdeling Waterbouwkundig Laboratorium van het departement. Deze afdeling is een onderzoekscentrum dat algemene theoretische en experimentele studies in verband met waterbouwkunde (hydraulica en hydrodynamica) en scheepsbewegingen (nautica) uitvoert met het oog op het ontwerpen van havens, scheepvaartwegen, waterbouwkundige kunstwerken, waterbeheersingswerken, enz.

Dergelijk studiewerk wordt uitgevoerd zowel in opdracht van de eigen administratie als in opdracht van derden, binnenlandse en buitenlandse overheden en privé-instellingen. Het WL beschikt over specifieke onderzoeksinfrastructuur zoals: schaalmodellen, golftanken, sleeptank, scheepsmanoeuvreersimulatoren, en numerieke modellen.

Je komt terecht in het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, bouw en exploitatie van de fysische schaalmodellen voor onze studies.

Hier is plaats voor talent, kwaliteit en variatie.

Spreekt boeiend en afwisselend werk je aan, dan kun je bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken terecht voor unieke projecten en kun je mee je stempel drukken op het beleid.

Bijkomende informatie over het takenpakket van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en de afdeling waar de functie vacant is, vind je op http://departement-mow.vlaanderen.be/nl.

Jouw takenpakket

Geënt op de noden van het onderzoek doe je state-of-the-art meettechnieken, zoals Particle Image Velocimetry en Particle Tracking Velocimetry, ingang vinden op de fysische installaties van WL, waarbij de ganse weg van idee tot werkende meetopstelling door jou wordt uitgewerkt. Je staat hierbij in nauw contact met de verantwoordelijken van de installaties en de verantwoordelijke van het team.

Je takenpakket bevat ook het opzoeken, bestuderen, aanleggen en actualiseren van documentatie en vakliteratuur. Je neemt deel aan symposia en studiedagen ten einde op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen inzake meten op schaalmodellen.

Je verleent technische assistentie aan collega’s, medewerkers en interne en externe klanten teneinde bij te dragen tot de optimalisering van het beheer van de onderzoeksinstallaties (advisering keuze meetapparatuur, meetopstelling, instellingen apparatuur).

Je beheert het meetinstrumentarium van de fysische schaalmodellen van het WL en je voert controle uit op instrumentkalibratie en modelkalibratie. Je bent verantwoordelijk voor de uitbouw van een geïntegreerd systeem voor post-processing.

Jouw profiel

Op datum indiensttreding voldoe je aan onderstaande voorwaarden:

 • Je hebt een diploma van Master in de ingenieurswetenschappen met kennis van werktuigkunde-elektrotechniek of elektronica.
 • Je hebt bij voorkeur minimum 2 jaar ervaring met metingen en/of meetinstrumenten.

Je technische competenties                                                   

 • Je hebt kennis en ervaring in het gebruik en opbouw van informaticasystemen.
 • Je kan technisch en financieel aanvaardbare zaken voorstellen en tegen elkaar afwegen.
 • Je bent bereid om kennis op te doen betreffende het uitvoeren van studies en het bouwen van meetopstellingen op schaalmodellen.
 • Kennis van het Engels is noodzakelijk.

Bijkomende verwachtingen

 • Je bent bereid om buitenlandse en binnenlandse opleidingen te volgen teneinde de kennis van bepaalde meetprincipes op het WL te vergroten.

 

 

Ons aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – een aantrekkelijke vakantieregeling – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - ...

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 1 april 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatielink die je kan terugvinden bij het online vacaturebericht.

 

 

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Lieve Van de Water (Coördinator MOD)

Meer informatie over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.