Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

ingenieur - traineeprogramma

Solliciteer
 • afdeling: Meerdere afdelingen
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Meerdere regio's - standplaats: Vlaanderen
 • referentie: AWV00405


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.  Om vlot te kunnen werken aan een betere mobiliteit, vind je afdelingen van AWV over heel Vlaanderen en in Brussel. Bij AWV werken ruim 1.400 mensen om onze wegen performant, veilig en toekomstgericht te maken.

Er staan nog heel wat nieuwe projecten op stapel de komende jaren. Daarom zijn wij op zoek naar pas afgestudeerde ingenieurs die mee willen bouwen aan de bruggen en wegen van de toekomst.

Jouw takenpakket

Als trainee bij AWV krijg je gedurende anderhalf jaar de kans om een eerste werkervaring op te doen en te proeven van alle aspecten die wij te bieden hebben. Na het succesvol afronden van het traineeprogramma word je een job aangeboden binnen het Agentschap Wegen en Verkeer.

 • Je draait 1,5 jaar mee binnen AWV, als volwaardige medewerker. Binnen die tijd werk je aan concrete projecten in drie verschillende afdelingen, verspreid over Vlaanderen. Zo kan je proeven van alles wat het Agentschap te bieden heeft.
 • Je wordt ingezet in project- en werfopvolging, ontwerp, leidinggeven, technische expertise in de domeinen waarmee AWV in aanraking komt (bouwkunde, elektromechanica, materiaalkunde, ICT, …)
 • Vanaf de eerste dag krijg je verantwoordelijkheid en voldoende ruimte om zelf je werk in te plannen. Je krijgt een uitgebreid ontwikkelingstraject op maat, waarin zowel je hard als soft skills worden uitgedaagd. Je krijgt opleidingen rond projectmanagement, politieke vaardigheden, leidinggeven en overheidsopdrachten.
 • Je krijgt de kans om een uitgebreid netwerk binnen en buiten AWV op te bouwen. Op regelmatige basis kom je samen met de andere trainees om ervaring uit te wisselen.
 • Je neemt deel aan werkbezoeken bij eigen afdelingen of externe organisaties die relevant zijn voor je werk.
Jouw profiel

Op datum van indiensttreding (uiterlijk 1 oktober 2018) voldoe je aan onderstaande voorwaarden:

Je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen of industriële wetenschappen.

Voor deze functie is geen (specifieke) ervaring vereist

Bijkomende voorwaarden

 • Je hebt een rijbewijs B
 • Je bent bereid om je gedurende het volledige programma van het traineeprogramma te verplaatsen doorheen Vlaanderen

Je wil je verder ontwikkelen, zowel op persoonlijk als technisch gebied. Je bent flexibel, zowel inhoudelijk als op mobiliteitsvlak, aangezien wij werven hebben over heel Vlaanderen.

Ons aanbod

Een aantrekkelijke werkgever en boeiende projecten

​Indrukwekkende infrastructuurprojecten realiseer je niet alleen. Daarvoor moeten we beroep doen op een heleboel collega’s met ieder hun kwaliteiten en specialisme. Je werkt gedurende 3 keer 6 maanden in een van de afdelingen van het Agentschap Wegen en Verkeer. Je krijgt de kans om mee te werken aan concrete projecten binnen diverse vakgebieden. Afhankelijk van je studie en interesse krijg je de kans om ervaring op te doen in o.a.  project- en werfopvolging, ontwerp, people management, … of je kennis op vlak van bouwkunde, elektromechanica, materiaalkunde of ICT in de praktijk te brengen en uit te breiden.

Jobzekerheid en voordelen

Het Agentschap Wegen en Verkeer biedt als overheidswerkgever een  grote mate van werkzekerheid. Daarbovenop krijg je een mooi en competitief startersloon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, … Medewerkers krijgen o.a. de mogelijkheid tot telewerk, flexibele werkuren en 35 dagen vakantie per jaar.

Persoonlijke groei

Je doorloopt een uitgebreid ontwikkelingstraject op maat waarin zowel aan de hard- als soft skills wordt gewerkt. Zo zijn er opleidingen rond projectmanagement, politieke vaardigheden, leidinggeven en overheidsopdrachten voorzien.

Je krijgt de kans om een uitgebreid netwerk binnen en buiten AWV op te bouw en hebt op regelmatige basis een bijeenkomst met de andere trainees om ervaring uit te wisselen. Op die manier vormen jullie een hechte groep. Je neemt deel aan werkbezoeken bij eigen afdelingen of externe organisaties die relevant zijn voor je werk.      

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 8 juli 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Claire Verlinde - Personeelsverantwoordelijke

Meer informatie over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.