Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

districtschef

Solliciteer
 • afdeling: Wegen en Verkeer Antwerpen
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen
 • referentie: AWV00455


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in de provincie Antwerpen en de tunnels in heel Vlaanderen.

Jouw takenpakket

Als districtschef ben je verantwoordelik voor het beheer en het dagelijks onderhoud van de (bestaande) weginfrastructuur en –installaties in regio (district) Antwerpen. Je bent, samen met je 2 collega-districtschefs, het aanspreekpunt van het wegendistrict binnen de afdeling, maar ook voor externen. Met het oog op een correcte toepassing van de wetgeving en reglementering onderzoek je dossiers betreffende vergunningen, subsidieaanvragen of technische exploitatie en adviseer je deze. Je superviseert ook de afhandeling van deze dossiers. Je bent belast met de organisatie en leiding van de winterdienst (vrij houden van de wegen in winteromstandigheden) en de permanente wachtdienst. Je leidt en begeleidt de personeelsleden (wegentoezichters, administratieve medewerkers, arbeiders), zorgt voor de taakverdeling, vormt ploegen en kijkt na of het werk op een kwaliteitsvolle manier wordt uitgevoerd.

Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in technische richting.
 • Je hebt, bij voorkeur, ervaring in het aansturen en gericht inzetten van mensen in een organisatie.
 • Je bent een gedreven people manager. Je creëert en bevordert de groepsgeest door je mening en ideeën te delen. Je begeleidt medewerkers op een transparante, integere en objectieve manier en je onderhoudt constructieve contacten met hen.
 • Je beschikt over de wil, de inzet en de ambitie om resultaten te boeken en je neemt de verantwoordelijkheid op jou voor de correctheid van de ondernomen acties.
 • Verder beschik je over een rijbewijs B en heb je, bij voorkeur, kennis van de technische voorschriften en regelgeving, gangbaar voor de wegenbouw in het Vlaamse Gewest (Standaardbestek 250, wetgeving op overheidsopdrachten, verkeersreglementering, vergunningen, …).
 • Je bent bereid om ingezet te worden in een permanentie (24/24) in beurtrolsysteem op weekbasis met het oog op dringende interventies en/of winterdienst.

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 23 september 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ann Janssen

 • Directeur Exploitatie en beheer
 • Tel. 03 224 68 01
 • E-mail: ann.janssen@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Chiara De Schryver

Meer informatie over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.