Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

districtschef

Solliciteer
 • afdeling: Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Vlaams-Brabant - standplaats: Bertem
 • referentie: AWV00478


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden. 

De afdeling Wegen en Verkeer Vlaams Brabant is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in de provincie Vlaams-Brabant.

Jouw takenpakket

Je bent, samen met je collega-districtschef, het aanspreekpunt van het wegendistrict Leuven.

Je organiseert het dagelijks onderhoud van de (bestaande) weginfrastructuur en –installaties via een aannemer of in eigen beheer voor de regio Leuven. Verder sta je in voor de organisatie en leiding van de winterdienst (vrij houden van de wegen in winteromstandigheden) en de permanente wachtdienst. Je leidt en begeleidt de personeelsleden (wegentoezichters, administratieve medewerkers, arbeiders), zorgt voor de taakverdeling, vormt ploegen en kijkt na of het werk op een kwaliteitsvolle manier wordt uitgevoerd.

Het accent van je takenpakket ligt in eerste instantie op volgende taken: vergunningen, subsidieaanvragen of technische exploitatie adviseren en toetsen aan geldende wetgeving en voorwaarden en toezicht houden op een kwalitatieve afhandeling van deze dossiers door de medewerkers.

Daarnaast vervang je je collega-districtschef bij diens afwezigheid en neem je diens taken over.

 

Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in een technische richting.
 • Je hebt minstens 2 jaar ervaring met het aansturen van mensen
 • Je beschikt over een rijbewijs B                            
 • Je hebt bij voorkeur, kennis van de technische voorschriften en regelgeving, gangbaar voor de wegenbouw in het Vlaamse Gewest (Standaardbestek 250, wetgeving op overheidsopdrachten, verkeersreglementering, vergunningen, …).
 • Je bent bereid om ingezet te worden in een permanentie (24/24) in beurtrolsysteem op weekbasis met het oog op dringende interventies en/of winterdienst.

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de mogelijkheid tot telewerk,…

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 23 september 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Peter De Schouwer - Directeur exploitatie en beheer

 • Tel. 016 66 58 36
 • E-mail: peter.deschouwer@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Michiel Smekens - Selectieverantwoordelijke, afdeling Organisatie

Meer info over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.