Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

onderzoeksmedewerker verkeersmodellen

Solliciteer
 • afdeling: Beleid
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: DMOW00204


Onze organisatie

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken staat voor een duurzame ontwikkeling van de mobiliteit in Vlaanderen. Het realiseert heel wat projecten en biedt daarnaast beleidsondersteuning op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, investeringen, beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur.

De functie van Onderzoeksmedewerker Verkeersmodellen situeert zich binnen de afdeling Beleid van het departement. Deze afdeling zet expertise in personen- en goederenvervoer in om vorm te geven aan een duurzaam en onderbouwd mobiliteits- en infrastructuurbeleid. Ze doet dat samen met de agentschappen, andere overheden en belanghebbenden. De afdeling speelt in op nieuwe trends en ontwikkelingen en doet aan onderzoek. Ze formuleert een langetermijnvisie voor de mobiliteit en de infrastructuur. De afdeling Beleid volgt ook de uitvoering van het beleid op.

De afdeling heeft een zetel te Brussel en in de provinciehoofdsteden. In totaal zijn er ongeveer 85 personen tewerkgesteld in deze afdeling. Je komt terecht in het team Verkeersmodellen.

Jouw takenpakket

Ben je analytisch ingesteld en heb je een sterke wiskundige basis? Heb je interesse om je te verdiepen in de verkeersmodellen van de Vlaamse overheid om zo een reële impact te hebben op de mobiliteit in Vlaanderen? Dan is de functie van Onderzoeksmedewerker verkeersmodellen bij de afdeling Beleid zeker iets voor jou!

Jouw takenpakket ziet er als volgt uit:

 • Na een interne opleiding werk je mee aan de opbouw en het toepassen van microsimulatiemodellen. Hiermee wordt de verkeersafwikkeling van voertuigen gesimuleerd. Daarnaast zorg je voor adviesverlening i.v.m. de verkeersafwikkeling op basis van de resultaten van deze microsimulaties.
 • Verder ben je verantwoordelijk voor de inputgegevens die nodig zijn voor het actualiseren van de verkeersmodellen die beheerd worden door jouw team. Hierbij verzamel, verwerk en valideer je inputgegevens die je moet opvragen bij verschillende instanties (bv. Federaal Planbureau, Agentschap Wegen en Verkeer, Vlaamse Statistische Autoriteit, Verkeerscentrum, …).

Meer informatie over het takenpakket vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.

Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in de wetenschappen, industriële wetenschappen of mobiliteitswetenschappen.
 • Ervaring met het verwerken van gegevens en/of microsimulatiemodellen is een pluspunt, maar gemotiveerde schoolverlaters komen ook in aanmerking.                       
 • Je hebt een sterke wiskundige basis en interesse in data-analyse en modellering
 • Je hebt een basiskennis van programmeren (bv. Matlab)
 • Je hebt interesse in de mobiliteitsproblematiek

Ons aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract bepaalde duur (1 jaar, met kans op verlenging) – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – een aantrekkelijke vakantieregeling – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - ...

Je wordt aangeworven in de graad van adjunct van de directeur (rang A1) met de bijbehorende salarisschaal A111. Je aanvangssalaris is minimaal 3.141,81 euro bruto.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 30 september 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met René Grispen, Teamcoördinator Verkeersmodellen

 

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Eline De Smet, selectieverantwoordelijke