Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

studie-ingenieur verkeerslichten

Solliciteer
 • afdeling: Expertise Verkeer en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: AWV00496


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Expertise Verkeer en Telematica wil een toonaangevend kenniscentrum zijn op het vlak van verkeerskunde, elektromechanica en telematica. Voor deze kennisgebieden ondersteunt zij mee het beleid, bouwt zij expertise op en stelt zij deze expertise ter beschikking van zowel interne als externe klanten.

De functie studie-ingenieur verkeerslichten situeert zich in het team verkeerslichten dat onder meer instaat voor de realisatie van het uitgestippelde beleid op vlak van verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid op de lichtengeregelde kruispunten op Vlaamse Gewestwegen.

Meer informatie over het agentschap is te vinden via de website www.wegenenverkeer.be

Jouw takenpakket

Als studie-ingenieur verkeerslichten sta je in voor het opbouwen en verspreiden van expertise op vlak van verkeersregelsystemen op lichtengeregelde kruispunten zoals verkeersregelaars (verkeerscomputers die op het kruispunt instaan voor de aansturing van verkeerslichten), detectiesystemen, … Je werkt hierbij nauw samen met de projectingenieurs Elektrische Weginstallaties van de territoriale wegenafdelingen en stuurt hen aan met jouw kennis en advies.

Bij de uitvoering van je functie zal je hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor:

 • Het opvolgen van de evoluties op vlak van verkeersregelaars, verkeerslichten, detectiesystemen en bijhorende systemen voor afstandsbewaking…;
 • Het opmaken van de bestekken voor verkeersregelaars, verkeerslichten en detectiesystemen;
 • Het leiden en opvolgen van een aantal (proef)projecten teneinde nieuwe technologieën uit te testen of uit te rollen over Vlaanderen;
 • Het opmaken en in stand houden van het standaardbestek 270 m.b.t. verkeersregelaars, verkeerslichten en detectie apparatuur;
 • Het leveren van adviezen en technische assistentie m.b.t. verkeersregelsystemen;

Op basis van je werkzaamheden en resultaten zal je regelmatig verslag uitbrengen bij de adviseur-ingenieur verkeerslichten en de directeur-ingenieur.

Jouw profiel

Op datum indiensttreding voldoe je aan onderstaande voorwaarden:

 • Je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen (burgerlijk ingenieur) bij voorkeur in de richting elektromechanica, elektrotechniek, verkeer en logistiek. Je kan ook deelnemen als je binnenkort je masterdiploma behaalt.
 • Ervaring met verkeersregelaars, verkeerscomputers en/of afstandsbewaking is een pluspunt, maar geen must. Gemotiveerde schoolverlaters komen ook in aanmerking.
 • Ervaring met het werken met elektromechanische installaties is een pluspunt
 • Je bent in het bezit van een BA5-attest (of je bent bereid dit snel te verwerven)
 • Ervaring met het Technisch Regelement Distributie Elektriciteit is een pluspunt
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B 
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 4 november 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Meer informatie over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Valérie De Clercq - Personeelsverantwoordelijke afdeling EVT

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Chiara De Schryver - Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie