Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

studieverantwoordelijke signalisatie

Solliciteer
 • afdeling: Expertise Verkeer en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: AWV00533


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 6700 km fietspaden. Het Agentschap Wegen en Verkeer staat in voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Het Agentschap is ook bevoegd voor de veiligheid en het comfort van de weggebruikers.

De functie van studieverantwoordelijke signalisatie situeert zich binnen de afdeling Expertise, Verkeer en Telematica (EVT) van het Agentschap Wegen en Verkeer. De afdeling wil een toonaangevend kenniscentrum zijn op het vlak van verkeerskunde, elektromechanica en telematica. Voor deze kennisgebieden ondersteunt zij mee het beleid, bouwt zij expertise op en stelt zij deze expertise ter beschikking van zowel interne als externe klanten.

Jouw takenpakket

De volgende aspecten maken deel uit van je takenpakket als studieverantwoordelijke signalisatie:

 • Je volgt de technische evoluties en de regelgeving op het gebied van signalisatie op. Signalisatie betekent in je functie:

          o bebakening (reflectoren)
          o verticale (verkeersborden)
          o horizontale signalisatie (markeringen)

 • Je werkt nieuwe concepten of richtlijnen uit op een innovatieve en toekomstgerichte manier. Je speelt daarbij in op nieuwe maatschappelijke uitdagingen of ontwikkelingen.
 • Je kent de meest recentste wetenschappelijke, technische, statistische maatschappelijke evoluties over signalisatie en integreert die optimaal in je eigen werk. Daarnaast neem je deel aan symposia, studiedagen en overlegmomenten met interne en externe collega’s. Zo ben je steeds op de hoogte van de meest recente en relevante vakinformatie.
 • Je zet de informatie die je verzamelt om in praktisch bruikbare richtlijnen voor wegbeheerders, fabrikanten en aannemers en houdt het technisch gedeelte van het standaardbestek omtrent signalisatie up-to-date.
 • Je controleert meetdata over de op het terrein aanwezige signalisatie. Zo zorg je er voor dat deze op een overzichtelijke manier geraadpleegd en gebruikt kunnen worden binnen de organisatie voor investeringen en onderhoud.
Jouw profiel

Op datum indiensttreding voldoe je aan onderstaande voorwaarden:

 • Je hebt het diploma van master in de industriële wetenschappen of het gelijkwaardig diploma van industrieel ingenieur.
 • Je hebt een uitgesproken interesse voor of affiniteit met verkeer en mobiliteit en transport.
 • Je hebt kennis van materialen voor signalisatie en wegbebakening; en de verkeerswetgeving
 • Je kan technische documenten in het Engels en Frans lezen en je kan je vanuit technische kant verstaanbaar maken in deze talen.

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 26 november 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatielink die je kan terugvinden bij het online vacaturebericht.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Erik De Bisschop

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Kirsten Wilberts