Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

districtschef

Solliciteer
 • afdeling: Wegen en Verkeer Antwerpen
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen of Brecht
 • referentie: AWV00532


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in de provincie Antwerpen en de tunnels in heel Vlaanderen.

Jouw takenpakket

Zoek je een job waarbij je je technische kennis kan combineren met het aansturen van een team? Werk je graag zelfstandig en ben je in staat om verantwoordelijkheid op te nemen? Vind je het fijn om burgers en gemeenten te woord te staan?

Dan is de functie van districtschef misschien wel iets voor jou!

Wij zijn op zoek naar twee collega’s die interesse hebben in het onderhoud van wegen en fietspaden. Die het interessant vinden om in de toepassing van wetgeving te duiken en plannen te lezen en te interpreteren. Die het leuk vinden om met mensen om te gaan en ze op een vriendelijke en beleefde manier te woord te staan.

De districtschef wordt betrokken bij alles wat er op de hem of haar toegewezen gewest- en autosnelwegen gebeurt. Dat kan gaan van het adviseren van publiciteits- en bouwaanvragen over het beantwoorden van vragen over bermbeheer en groenonderhoud tot het oplossen van meldingen over putten in de weg. Als districtschef sta je ook in voor het aansturen van de winterdienst en sporadisch de permanente wachtdienst.

In al deze taken word je bijgestaan door je team bestaande uit een collega districtchef, wegentoezichters, administratieve medewerkers en in sommige gevallen arbeiders. Je stuurt deze mensen naar beste vermogen aan, volgt hun prestaties op en zorgt voor een eerlijke taakverdeling.

Integriteit, zelfstandigheid, betrouwbaarheid, geduld, vriendelijkheid en een flinke dosis gezond verstand zijn in deze job onontbeerlijk.

Spreekt bovenstaande functie je aan en meen je aan de voorwaarden te voldoen, aarzel dan niet om te solliciteren.

Momenteel zijn er twee concrete vacatures voor de functie van districtschef: één in district Antwerpen en één in district Brecht.

Jouw profiel

Op datum indiensttreding voldoe je aan onderstaande voorwaarden:

 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in technische richting.
 • Je hebt, bij voorkeur, ervaring in het aansturen en gericht inzetten van mensen in een organisatie.
 • Je bent een gedreven people manager. Je creëert en bevordert de groepsgeest door je mening en ideeën te delen. Je begeleidt medewerkers op een transparante, integere en objectieve manier en je onderhoudt constructieve contacten met hen.
 • Je beschikt over de wil, de inzet en de ambitie om resultaten te boeken en je neemt de verantwoordelijkheid op jou voor de correctheid van de ondernomen acties.
 • Verder beschik je over een rijbewijs B en heb je, bij voorkeur, kennis van de technische voorschriften en regelgeving, gangbaar voor de wegenbouw in het Vlaamse Gewest (Standaardbestek 250, wetgeving op overheidsopdrachten, verkeersreglementering, vergunningen, …).
 • Je bent bereid om ingezet te worden in een permanentie (24/24) in beurtrolsysteem op weekbasis met het oog op dringende interventies en/of winterdienst.

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 26 november 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ann Janssen

 • Directeur Exploitatie en beheer
 • Tel. 03 224 68 01
 • E-mail: ann.janssen@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Kirsten Wilberts

Meer informatie over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.