Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

verantwoordelijke wegendistrict

Solliciteer
  • afdeling: Wegen en Verkeer West-Vlaanderen
  • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
  • regio: West-Vlaanderen - standplaats: Pittem
  • referentie: AWV00536


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in de provincie West-Vlaanderen.

Jouw takenpakket

Samen met je collega districtschef ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het wegendistrict Pittem.  

Als districtschef ben je het aanspreekpunt van het wegendistrict binnen de afdeling, maar ook voor externen.  Je werkt mee aan het opstellen van bestekken, volgt aannemingscontracten op en zoekt oplossingen voor (onderhouds)problemen. Met het oog op een correcte toepassing van de wetgeving en reglementering onderzoek je dossiers betreffende vergunningen, subsidieaanvragen of technische exploitatie en adviseer je deze. Je superviseert ook de afhandeling van deze dossiers.  

Je leidt en begeleidt de personeelsleden (wegentoezichters en administratief medewerkers), zorgt voor de taakverdeling en kijkt na of het werk op een kwaliteitsvolle manier wordt uitgevoerd. Je stelt de medewerkers van het district in staat om, ieder op zijn domein, een kwaliteitsvolle dienstverlening te leveren aan de burgers.

Je bent ook belast met de organisatie en leiding van de winterdienst (vrijhouden van de wegen in winteromstandigheden) en de permanente wachtdienst. Je rapporteert aan de directeur exploitatie en beheer.

Jouw profiel
  •  Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur als industrieel ingenieur of in een andere technische richting.
  • Je hebt bij voorkeur een eerste ervaring in het aansturen van mensen en het gericht inzetten van mensen in een organisatie.
  • Je hebt een rijbewijs B
  • Je hebt interesse voor wegenbouw. Als je kennis hebt van bouwkunde (wegen en kunstwerken), Standaardbestek 250, … is dat een pluspunt.
  • Je hebt kennis van wetgeving en reglementering: verkeersreglementering, wetgeving op de overheidsopdrachten, … of ben je bereid deze op korte termijn te verwerven.
  • Je bent bereid om ingezet te worden in een permanente wachtdienst met het oog op dringende interventies en de winterdienst.

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de mogelijkheid tot telewerk,…

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 2 december 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

 Meer info over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving als bijlage.