Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

cost engineer

Solliciteer
 • afdeling: Algemene Technische Ondersteuning
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: Req349


Onze organisatie

Solliciteren kan tot en met 26 november 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken doet Vlaanderen bewegen: langs de weg, over het water en door de lucht. 

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken staat voor een duurzame ontwikkeling van de mobiliteit in Vlaanderen. Het realiseert heel wat projecten en biedt daarnaast beleidsondersteuning op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, investeringen, beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur. 

De functie van cost engineer situeert zich binnen de afdeling Algemene Technische Ondersteuning van het departement. Deze afdeling zorgt voor de kwaliteitsvolle ondersteuning van opdrachtgevers van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken op het vlak van topografie, fotogrammetrie, prijsadvies, kwaliteitszorg, ICT en overheidsopdrachten. 

Je komt terecht in het team Prijsadvies, dat prijstechnisch advies over gunningsprocedures, verrekeningen, eindverrekeningen en schadevergoedingseisen verstrekt, opdrachtgevers van civiele bouwprojecten bijstaat op het vlak van prijstechniek en cost engineering en het webplatform MEDIAAN ontwikkelt en beheert.

Jouw takenpakket

De afdeling Algemene Technische Ondersteuning en het team Prijsadvies ontwikkelen een webplatform MEDIAAN - met allerlei applicaties en informaties inzake prijstechniek en cost engineering met als doel interne klanten zoals het Agentschap Wegen en Verkeer, het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, Waterwegen en Zeekanaal NV, De Vlaamse Waterweg nv, Beheermaatschappij Antwerpen Mobiel en De Werkvennootschap nv te ondersteunen bij de realisatie van nieuwe investeringsprojecten en het onderhoud van de bestaande infrastructuur.

Je werkt in een team dat verantwoordelijk is voor de realisatie, het beheer en de omkadering van MEDIAAN. Je hebt onder meer de volgende taken:

 • Je staat in voor het verzamelen van data en de verwerking ervan tot informatie: je speurt continu naar nieuwe bronnen van data, je helpt bij de verzameling van data vanuit verschillende databronnen, je werkt mee aan de verwerking van data tot informatie door opschonen, structureren, verrijken en normaliseren, je organiseert en ziet toe op de captatie van data door externe dienstverleners.
 • Je werkt mee aan de creatie van content die door middel van het webplatform wordt ontsloten: je stelt prijsherzieningsformules op, je ontwikkelt oplossingen voor het conceptueel ramen van projecten aan de hand van verschillende methoden (parametrisch ramen, end-units methode, factorieel ramen,…).
 • Je werkt mee aan de omkadering van het MEDIAAN-platform: je informeert en communiceert over de content die wordt aangeboden, je werkt mee aan allerlei vormen van opleiding, je staat de helpdesk op inhoudelijk vlak bij.
 • Je biedt ondersteuning binnen het team Prijsadvies met het oog op het verlenen van dienstverlening in verband met prijstechniek en cost engineering: je helpt collega's bij het verzamelen en voorbereiden van data en informatie met het oog op het verstrekken van prijstechnisch advies en het uitvoeren van diverse projecten op het vlak van prijstechniek en cost engineering.
Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in een technische, wetenschappelijke, economische of wiskundige richting.
 • Relevante ervaring bij een opdrachtgever van investeringsprojecten, een advies- of ingenieursbureau of een aannemer/dienstverlener met betrekking tot de realisatie van infrastructuurprojecten en/of andere bouwprojecten strekt tot aanbeveling.
 • Je beschikt over kennis inzake civiele bouwkunde en bent op de hoogte over de realisatie van onder meer wegen, waterwegen, bruggen, kaaimuren en soortgelijke structuren.
 • Je hebt noties van de materie 'cost engineering': je hebt enige ervaring in de toepassing van wetenschappelijke principes en technieken in het kader van ramingen, kostencontrole, planning, en/of economische analyse.
 • Je hebt noties van de realisatie van IT-systemen, meer bepaald met betrekking tot de behoeftedefinitie, functionele analyse en testen.
 • Je kan zeer goed overweg met MS Office, voornamelijk Excel en Word.
Ons aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering – glijdende werkuren – mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.204,70 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. 

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Meer weten

Solliciteren kan tot en met 26 november 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Voor meer informatie kan u het uitgebreide selectiereglement in bijlage raadplegen.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

Nico Ringoet
Celhoofd Prijsadvies
Tel: 02 553 73 96
 E-mail: nico.ringoet@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

Kirsten Wilberts
Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie
Tel. : 02 553 72 14
 E-mail: kirsten.wilberts@mow.vlaanderen.be