Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Specialist prijsadvies

Solliciteer
 • afdeling: Algemene Technische Ondersteuning
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: Req372


Onze organisatie

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken doet Vlaanderen bewegen: langs de weg, over het water en door de lucht. 

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken staat voor een duurzame ontwikkeling van de mobiliteit in Vlaanderen. Het realiseert heel wat projecten en biedt daarnaast beleidsondersteuning op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, investeringen, beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur. 

De functie van specialist prijsadvies situeert zich binnen de afdeling Algemene Technische Ondersteuning van het departement.  Deze afdeling zorgt voor de kwaliteitsvolle ondersteuning van opdrachtgevers van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken op het vlak van topografie, fotogrammetrie, prijsadvies, kwaliteitszorg, ICT en overheidsopdrachten.  

Je komt terecht in het team Prijsadvies, dat prijstechnisch advies over gunningsprocedures, verrekeningen, eindverrekeningen en schadevergoedingseisen verstrekt, opdrachtgevers van civiele bouwprojecten bijstaat op het vlak van prijstechniek en cost engineering en het webplatform MEDIAAN ontwikkelt en beheert.

Jouw takenpakket
 • Je fungeert als expert en aanspreekpunt inzake prijstechniek en voorziet interne klanten van advies en ondersteuning, zodat zij de (prijs)technische aspecten van hun infrastructuurprojecten goed kunnen interpreteren. Hierbij schat je o.a. in of de vooropgestelde prijzen realistisch zijn en controleer je prijsverantwoordingen.
 • Je rapporteert schriftelijk naar de klant over jouw bevindingen en staat hen bij met jouw expertise.
 • Je bereidt de studie, het technisch advies of de opdracht voor, met als doel de werkmethode en de benodigde informatie en referentiemateriaal te bepalen.
 • Je maakt studies, adviezen en instrumenten op zodat een kwaliteitsvolle, (prijs)technische bijdrage te geleverd kan worden aan een project of opdracht.
 • Je evalueert de verrichte werkzaamheden om in de toekomst te kunnen inspelen op verbeteringsmogelijkheden.
 • Je doet marktonderzoek, houdt je kennis actief bij en wisselt ervaringen uit m.b.t. het vakgebied om de kwaliteit van de dienstverlening op individueel en afdelingsniveau te optimaliseren.
Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in een technisch-wetenschappelijke, economische of wiskundige richting.
 • Je bent wiskundig onderlegd en hebt een passie voor cijfers en berekeningen.
 • Je hebt affiniteit met techniek, bij voorkeur voor bouwkunde en/of elektromechanische, elektrische en/of hydraulische installaties.
 • Je hebt kennis van de regelgeving over overheidsopdrachten of je bent bereid je hierin in te werken.
 • Je kunt efficiënt werken met ICT: MS Office, gebruik van databanken, gebruik van rapporteringstools.
Ons aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren – mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal €3.204,70 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. 

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Meer weten

Solliciteren kan tot en met 26 november 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Voor meer informatie kan u het uitgebreide selectiereglement in bijlage raadplegen.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

Nico Ringoet
Celhoofd Prijsadvies
Tel: 02 553 73 96
 E-mail: nico.ringoet@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

Kirsten Wilberts
Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie
Tel. : 02 553 72 14
 E-mail: kirsten.wilberts@mow.vlaanderen.be