Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

ICT projectleider expert (waterbouwkundig laboratorium)

 • afdeling: Vlaanderen Connect
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Antwerpen - standplaats:
 • referentie: DMOW00276


Onze organisatie

Het Waterbouwkundig Laboratorium (WL) is al meer dan 80 jaar een expertisecentrum voor onderzoek en adviesverlening over waterbouwkundige, nautische, hydraulische, sedimentgerelateerde en hydrologische vraagstukken.Als wetenschappelijke instelling en technisch ondersteunende afdeling maken we deel uit van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) van de Vlaamse overheid.

Het Hydrologisch Informatiecentrum (HIC) is een operationeel team binnen het WL, dat wetenschappelijke ondersteuning biedt voor het waterpeilbeheer van de Vlaamse bevaarbare waterlopen.

Binnen het HIC worden vele operationele (24/7) datastromen gebruikt om continu metingen en voorspellingen op de waterwegen uit te voeren, te interpreteren en te ontsluiten.
Door de jaren heen werden hiervoor verschillende soorten databanken en technische oplossingen geïmplementeerd. Momenteel wil het HIC opnieuw eenvoud in het geheel brengen en heeft hiervoor al een eerste toekomstvisie uitgetekend.

Jouw takenpakket
 • Je komt het centrale WL-IT team versterken o.l.v. de IT verantwoordelijke en werkt samen met de functionele projectleiders van het HIC.
 • Je werkt je in de HIC omgeving en de bijhorende ICT systemen in en zorgt mee voor het coördineren en opvolgen van de exploitatie van deze systemen, inclusief incident- en wijzigingsbeheer en het up-to-date houden van de bijhorende documentatie.
 • Verder werk je mee aan het opstellen van een uitvoeringsplan voor de realisatie van de toekomstvisie. Hiervoor werk je nauw samen met de IT verantwoordelijke en de betrokken functionele projectleiders van het HIC.
 • Concreet zorg je hierbij dan mee voor een diepere uitwerking van de technische aspecten (ontwikkel- en exploitatieplatformen, architecturale keuzes, …) en houd je ook rekening met de ondersteunbaarheid van het geheel binnen de VO-context (waarbij gebruik gemaakt wordt van de IT raamcontracten binnen de Vlaamse Overheid).
 • Daarnaast zorg je voor de vertaling naar concrete, korte termijn projecten met een duidelijk afgelijnde scope, budget en timing.
 • Na het opstellen van dit uitvoeringsplan en de goedkeuring ervan, neem je een leidende rol op voor de uitvoering van de verschillende deelprojecten (gaande van functionele en technische analyse, over ontwikkeling, testen en implementatie, tot exploitatie en onderhoud). Hiervoor werk je dan nauw samen met de respectievelijke externe dienstverleners.
 • Je informeert de betrokken functionele projectleiders binnen HIC over de voortgang en consulteert hen wanneer nodig en rapporteert aan de IT verantwoordelijke.
Jouw profiel
 • Je hebt een ICT gerelateerde opleiding achter de rug (niveau Master) en bent enthousiast om in een multi-disciplinaire en technische omgeving aan de slag te gaan.
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie.
  Je hebt kennis van de gangbare ICT-besturingssystemen, netwerk- en servertechnologie, databases en programmatietechnieken.
 • Je hebt kennis van projectbeheer, architectuur en IT service modellen.
 • Je hebt ervaring met het formuleren, het coördineren en het opvolgen van ICT-programma’s en projecten.
 • Je hebt kennis en ervaring met de verschillende fases van IT projecten, gaande van analyse, ontwikkeling, testen, implementatie, exploitatie, enz…
 • Je bent bereid om te werken in een omgeving met een relatief grote mate van ICT-outsourcing (VO strategie) waarbij de klemtoon eerder ligt op het aansturen van externe dienstverleners dan op het zelf uitvoeren van de verschillende technische IT taken.
Ons aanbod

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met: 
  - een mobiliteitsbudget 
  - maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag) 
  - een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten) 
  - een groepsverzekering 
  - mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief. 


Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11). Verder zijn er flexibele werkuren en je kan thuiswerken. 


Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

Hoe solliciteren

Wil je solliciteren voor deze functie? Mail je CV en motivatiebrief naar
vlaanderenconnect@ascento.be

Meer weten

Voor meer informatie contacteer Elisa Vanderveken via vlaanderenconnect@ascento.be