Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

2 assistenten werfleider wegenbouw

Solliciteer
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen
 • standplaats: Puurs Sint-Amands, Antwerpen
 • referentie: req2021
 • solliciteren tot en met: 02-11-20


Beschrijving

De functie van assistent werfleider wegenbouw/ werfcontroleur situeert zich binnen het Agentschap Wegen en Verkeer.

Als assistent werfleider/werfcontroleur sta je in voor het opvolgen van werken die worden uitgevoerd door derden en controle op het terrein van de naleving van wetgeving, regelgeving en bepalingen van het bestek. Zo waak je erover dat de werkzaamheden vlot, tijdig, kwaliteitsvol en overeenkomstig de gemaakte afspraken en reglementaire voorschriften en bepalingen verlopen.

Meer concreet, bereid je werven voor, maak je een postenboek op, controleer je de werken, leveringen en vergunningen, houd je een werfdagboek bij, reageer je op problemen, doe je vaststellingen (onder andere met betrekking tot overtredingen), verstrek je informatie en gegevens daarover en maak je verslagen op.

Je bent vaak alleen op pad, maar hebt contacten met aannemers, burgers, andere openbare besturen. Je werkt ook samen met andere werfcontroleurs bij aannemingen, de werfleider en projectmanager. Het gaat om een heel gevarieerde opdracht die vaak buiten wordt uitgeoefend.

Er zijn momenteel twee concrete vacatures: één voor standplaats Antwerpen en één voor standplaats Puurs. Afgezien van je standplaats en uitvalsbasis, kan je, naargelang de noden, ook worden ingezet voor projecten elders in de provincie Antwerpen.

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘extra documenten’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Profiel

 • Je beschikt over een bachelor diploma, bij voorkeur Bouwkunde.
 • Aantoonbare ervaring bij de opvolging van bouwtechnische constructies is een pluspunt, maar pas afgestudeerden (schooljaar 2019-2020) komen ook in aanmerking.
 • Je hebt een rijbewijs B. 

Technische competenties:

 • Je hebt kennis van meetmethodes en wettelijke meeteenheden. Je hebt materiaalkennis van o.a. grond, asfalt, beton,… Je kan technische plannen lezen en voorstellen doen voor aanpassingen.
 • Je bent bereid om ingezet te worden in een permanentie (24/24) in beurtrolsysteem op weekbasis met het oog op dringende interventies en kan eventueel ingeschakeld worden in de winterdienst. Sommige werven kunnen nacht- en weekendwerk vereisen (beperken verkeershinder). Hiervoor is compensatie voorzien.

Aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk. Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal 2.419,99 euro (0 jaar ervaring, salarisschaal B111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Lieselot Rouckhout
 • telefoon: 02 553 72 14
 • e-mail: lieselot.rouckhout@mow.vlaanderen.be