Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Assistent werfleider wegenbouw

Solliciteer
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Oost-Vlaanderen
 • standplaats: Gent
 • referentie: req2502
 • solliciteren tot en met: 24-01-21


Beschrijving

Als assistent werfleider/ werfcontroleur sta je in voor het opvolgen van werken die worden uitgevoerd door derden en controle op het terrein van de naleving van wetgeving, regelgeving en bepalingen van het bestek. Zo waak je erover dat de werkzaamheden vlot, tijdig, kwaliteitsvol en overeenkomstig de gemaakte afspraken en reglementaire voorschriften en bepalingen verlopen.

Meer concreet, bereid je werven voor, maak je een postenboek op, controleer je de werken, leveringen en vergunningen, houd je een werfdagboek bij, reageer je op problemen, doe je vaststellingen (onder andere met betrekking tot overtredingen), verstrek je informatie en gegevens daarover en maak je verslagen op.

Je bent vaak alleen op pad, maar hebt contacten met aannemers, burgers, andere openbare besturen. Je werkt ook samen met andere werfcontroleurs bij aannemingen, de werfleider en projectmanager. Het gaat om een heel gevarieerde opdracht die vaak buiten wordt uitgeoefend.

Er is momenteel een concrete vacature voor standplaats Gent. Afgezien van je standplaats en uitvalsbasis, kan je, naargelang de noden, ook worden ingezet voor projecten elders in de provincie Oost-Vlaanderen.

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘extra documenten’. Download dit selectiereglement en hou het bij tijdens het verdere verloop van de procedure.

Maak kennis met Rejane en haar liefde voor de job

Profiel

 • Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur optie bouwkunde
 • Aantoonbare ervaring bij de opvolging van bouwtechnische constructies is een pluspunt, maar pas afgestudeerden komen ook in aanmerking
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B.
  Jouw standplaats is het VAC Gent (vlakbij station Gent Sint-Pieters) maar als assistent werfleider ben je vaak op de baan voor werfbezoeken in de hele provincie Oost-Vlaanderen, ook op plaatsen die minder goed of niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer alsook op tijdstippen die buiten de dienstregeling vallen.
 • Je hebt kennis van meetmethodes, wettelijke meeteenheden, de verkeersreglementering. Je hebt materiaalkennis van o.a. grond, asfalt, beton, beplanting, …
 • Afhankelijk van de specialisatie waarin je een functie opneemt maak je, samen met je collega’s, deel uit van de permanente wachtdienst (24/24) met het oog op dringende interventies. Sommige werven kunnen nacht- en weekendwerk (waarvoor compensatie voorzien is) vereisen.

Aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk. Je bruto salaris bedraagt minimaal € 2.419,99 (0 jaar ervaring - salarisschaal B111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Yasmine Bauters
 • telefoon: 02 553 63 73
 • e-mail: yasmine.bauters@mow.vlaanderen.be