Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

jurist overheidsopdrachten

Solliciteer
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Brussel
 • standplaats: Brussel
 • referentie: req2874
 • solliciteren tot en met: 14-03-21


Beschrijving

Het departement Mobiliteit en Openbare Werken is op zoek naar een jurist met specifieke interesse en/of ervaring in de wetgeving op overheidsopdrachten. Je verzorgt de eerstelijnsondersteuning inzake overheidsopdrachten voor het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en de tweedelijnsondersteuning inzake overheidsopdrachten voor het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken. Wil jij je verdiepen in de complexe wetgeving van overheidsopdrachten en hou je ervan om klanten bij te staan met jouw advies? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou!

Je staat de interne klanten bij via ontwikkeling en uitbouwen van specifieke dienstverlening rond overheidsopdrachten met als doel ertoe bij te dragen dat de organisatie en haar medewerkers zo optimaal en efficiënt mogelijk kunnen functioneren en de organisatiedoelstellingen kunnen bereikt worden.

Je staat in voor de eerstelijnsondersteuning inzake overheidsopdrachten voor het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en voor de tweedelijnsondersteuning inzake overheidsopdrachten voor het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken.

De tweedelijnsondersteuning kadert in een drietrapsysteem, in navolging van de beslissing van de Vlaamse regering van 25 mei 2007 (VR/PV/2007/12 – punt 12). 
De eerste lijn zorgt voor de begeleiding van het proces van alle overheidsopdrachten, behalve de meer complexe.  De tweede lijn zorgt voor gespecialiseerde kennis m.b.t. de overheidsopdrachtenregelgeving, hetzij door de organisatie te helpen bij de uitbouw van de overheidsopdrachtenkennis, hetzij door het beleid inzake overheidsopdrachten te helpen realiseren, hetzij door zelf in te staan voor de meer complexe overheidsopdrachtendossiers, hetzij door ondersteuning te bieden aan de dossierbehandelaars.

Je klanten zijn de diverse afdelingen binnen het beleidsdomein, de Secretaris-Generaal, het kabinet van de minister van mobiliteit en openbare werken, ….  Bij het uitoefenen van je taken moet je ook voldoende rekening houden met externe belanghebbenden.

Tijdens het uitvoeren van je taken kom je vanzelfsprekend ook in aanraking met andere materies en rechtstakken (o.a. grondwettelijk en administratief recht).

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘extra documenten’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Profiel

 • Je hebt een diploma van licentiaat of master in de rechten behaald.
 • Het wordt als een plus ervaren wanneer je juridische ervaring met overheidsopdrachten kan aantonen, hetzij werkgerelateerd hetzij door de studies.
 • Je hebt ervaring of bent in staat die snel op te bouwen, in:
  het verrichten van studie- en opzoekingswerk;
  het geven van juridisch advies;
  het bieden van juridische ondersteuning en afhandeling van juridische betwistingen (minnelijk of gerechtelijk)
 • Je combineert een hoge reactiesnelheid met juridische precisie. Verschillende dossiers vereisen een snelle afhandeling.

Aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk Je bruto salaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Yasmine Bauters
 • telefoon: 02 553 72 63
 • e-mail: yasmine.bauters@mow.vlaanderen.be