Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Woordvoerder

Solliciteer
  • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
  • regio: Brussel
  • standplaats: Brussel
  • referentie: req3636
  • solliciteren tot en met: 25-06-21


Beschrijving

Word je er vrolijk van om complexe dossiers rond verkeer en mobiliteit zo uit te leggen dat iedereen ze begrijpt? Kan je snel een netwerk opbouwen? Vind je vlot je weg in de perswereld? Ben je creatief en heb je goesting om communicatiemateriaal en campagnes uit te werken rond verkeer en mobiliteit? Wil je bovendien graag een bijdrage leveren aan een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit voor alle weggebruikers in Vlaanderen? Dan ben jij de ideale woordvoerder voor Agentschap Wegen en Verkeer.

Als woordvoerder van Agentschap Wegen en Verkeer zorg je ervoor dat de media in het agentschap een betrouwbare en accurate partner vinden voor hun berichtgeving over de mobiliteit in Vlaanderen. Als woordvoerder ben je het eerste aanspreekpunt voor de pers en ook mee verantwoordelijk voor de externe communicatie. Je bepaalt mee het persbeleid van AWV op Vlaams niveau.

Je werkt ook nauw samen met de collega’s van interne communicatie, digitale communicatie, de woordvoerders van de verschillende provinciale afdelingen en alle andere 1.300 medewerkers van AWV. Hun werk in de kijker zetten is jouw taak.

Daarnaast organiseer je mee campagnes, werk je tal van communicatiematerialen uit, waak je over de huisstijl en ga je proactief op zoek naar thema’s waarover Agentschap Wegen en Verkeer kan communiceren.

Woordvoerder zijn is in essentie geen 9 to 5-job. Je bent dan ook bereid om buiten de standaard-werkuren en in het weekend te werken. Je kan je snel inwerken en hebt liefst al affiniteit met de mobiliteitswereld. Wil jij graag weten hoe het is om als woordvoerder aan de slag te gaan bij het Agentschap Wegen en Verkeer? Bekijk dan zeker deze video en hoor wat Veva Daniëls, voormalig woordvoerder, erover te zeggen heeft!

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘hoe solliciteren’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.


Profiel

  • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in de communicatiewetenschappen of in de verkeerskunde, of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid.  
  • Je hebt minimaal 3 jaar functierelevante beroepservaring

Aanbod

- Je wordt aangeworven in statutair dienstverband in de graad van xxx met bijhorende salarisschaal A111. Op [https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator](https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator) kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie. - We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever. - Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar. - Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Selectieverantwoordelijke
  • naam: Ronny Machiels
  • telefoon: 0496 59 52 12
  • e-mail: ronny.machiels@vlaanderen.be