Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Projectingenieur

Solliciteer
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Antwerpen
 • standplaats: Antwerpen
 • referentie: req4249
 • solliciteren tot en met: 26-09-21


Beschrijving

Als projectingenieur bij de afdeling Maritieme Toegang sta je in voor het leiden van bouwkundige projecten en studies (plannen, ontwerpen, afhandelen van procedures, opvolging van uitvoering der werken) in de havens van Antwerpen en Gent (vb. sluizen, havendammen, staketels...). Deze projecten zijn heel divers van aard. In de haven van Antwerpen zijn we volop bezig aan de renovatie van de Boudewijnsluis en bouw van een nieuwe Boudewijnbrug.

We zitten in de uitwerkingsfase van het planproces voor bijkomende containerbehandelingscapaciteit en de multimodale ontsluiting ervan in Antwerpen. Als deze fase afgerond is starten we met de bouw ervan. Verder dient ook alle bestaande infrastructuur (oevers, havendammen, staketsels, …) in beide havens onderhouden en, waar nodig, vervangen te worden.

Als projectingenieur neem jij de rol op van leidend ambtenaar en werk je projectmatig samen met een groep van technische mensen (vb. werftoezichters, landmeters, tekenaars...) en een (financieel en administratief) dossierbeheerder.

Meer concreet verzamel je informatie, geef je begrotingstechnisch advies om de begrotingsopmaak te ondersteunen, leg je contacten om een project te starten en erover te rapporteren, maak je ontwerpen op en kijk je deze na, behoud je de kwaliteit en voer je administratieve taken uit.

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘extra documenten’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Profiel

 • Je hebt een masterdiploma in een technische richting  (bv. industriële wetenschappen, nautische wetenschappen, geologie, chemie, …). Een masterdiploma in de industriële wetenschappen Bouwkunde geniet de voorkeur.
 • Je hebt bij voorkeur een eerste werkervaring in werfopvolging, maar enthousiaste schoolverlaters (schooljaar 2020-2021) komen ook in aanmerking.
 • Je beschikt over een rijbewijs B (dit in het kader van dienstverplaatsingen naar werven die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer).
 • Technische kennis over uitvoering van werken (vb. kaaimuren, bruggen, sluizen, baggerwerken…) is een troef.
 • Heb je kennis van wetgeving en reglementering op vlak van overheidsopdrachten, milieuwetgeving, ruimtelijke ordening, … dan vormt dit een sterke troef. Beschik je nog niet over deze kennis, dan wordt er opleiding (on the job en via cursus) voorzien.

Aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Yasmine Bauters
 • telefoon: 02/553 72 63
 • e-mail: yasmine.bauters@mow.vlaanderen.be