Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Tunnelcoördinator

Solliciteer
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen
 • standplaats: Antwerpen
 • referentie: req4586
 • solliciteren tot en met: 04-11-21


Beschrijving

De functie van tunnelcoördinator situeert zich binnen de afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen van het Agentschap Wegen en Verkeer. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen en autosnelwegen in de provincie Antwerpen en de tunnels in heel Vlaanderen.

Als tunnelcoördinator maak je deel uit van het team tunnelcoördinatie en neem je de coördinatie van 1 of meerdere wegtunnels voor je rekening. Als tunnelcoördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor externen en collega's wat betreft jouw tunnel en waak je ten allen tijde over de tunnelveiligheid. Je monitort het kwaliteitsniveau van de tunnel in zijn totaliteit en hiervoor breng je ook de status in kaart van processen en taken die door andere teams binnen het AWV worden uitgevoerd. Je initieert acties als je tekortkomingen vaststelt en stemt af, je volgt de verbeteracties op en rapporteert hierover. In de nieuwe matrix organisatiestructuur neem jij een cruciale en centrale rol op, dit impliceert dat je organisatorische en communicatieve vaardigheden zeker zo belangrijk zijn dan je technische bagage. Er wordt niet verwacht dat je een technisch specialist bent, hiervoor kan je beroep doen op de expertise van de projectingenieurs binnen het team instandhouding tunnels. Zij staan, samen met de werfcontroleurs en tunneltoezichters, in voor de voorbereiding, uitvoering en opvolging van het regulier en structureel onderhoud zodat jij je vooral kan focussen op de andere processen. De tunnelcoördinator zal bij structureel onderhoud of renovatie van zijn tunnel het programma van eisen mee helpen uitschrijven en waken over de tunnelveiligheid in elke gebruiksfase. In het kader van een totaalrenovatie maakt hij deel uit van het projectteam o.l.v. de projectmanager.

Een tunnelcoördinator moet ook administratief sterk in zijn of haar schoenen staan. Zo zal je meewerken aan de voorbereiding van een calamiteitenoefening in je tunnel, sta je in voor de opmaak en het bijwerken van het tunnelveiligheidsdossier van je tunnel en zorg je voor de uitrol van AIM (asset information management). Je volgt de instructies van het tunnelcoördinatieplan en ziet erop toe dat alle taken worden uitgevoerd die nodig zijn om je tunnel beschikbaar te hebben voor gebruik. Daarnaast verzamel je de nodige informatie over de staat van je tunnel en bundel je die in een periodiek functioneel kwaliteitsrapport. Je zorgt  voor de opmaak van de vergunningen, voor de exploitatie van de dienstgebouwen alsook voor adviesaanvragen in het kader van domeinbeheer. 

Tot slot is het hebben van interesse in verkeersveiligheid een must gezien je als tunnelcoördinator ook verantwoordelijk bent voor de opmaak van procedures en plannen om veilig verkeer te verzekeren. Daarnaast zorg je voor de evaluatie van incidenten en organiseer je een grondig onderzoek bij ernstige calamiteiten. 

Profiel

 • Je hebt een masterdiploma.

Je technische competenties 

 • Je bezit een brede algemene technische kennis, je kunt plannen lezen en analyseren en je bent in staat je op korte tijd inhoudelijke kennis eigen te maken en in te zetten.
 • Kennis van tunnels en tunnelexploitatie, elektromechanica, materialen en technologie zijn pluspunten

Bijkomende verwachtingen

 • Je bent een gedreven persoon met organisatietalent die vlotte communicatie, zelfstandig werken en nauwkeurigheid tot zijn talenten rekent.

 • Je bent bereid om ingezet te worden in een permanentie (24/24) in beurtrolsysteem met het oog op dringende interventies aangaande tunnels (gedurende een week, 3 à 4 keer per jaar). Het terreinwerk vereist een zekere flexibiliteit aangezien vele werken enkel in het weekend of gedurende de nacht kunnen uitgevoerd worden (beperken verkeershinder).  Hiervoor is compensatie voorzien.

Aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk. Je bruto salaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Liesbeth Vanhaverbeke
 • telefoon: 0490 65 90 64
 • e-mail: liesbeth.vanhaverbeke@mow.vlaanderen.be