Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Schipper

Solliciteer
  • organisatie: Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust
  • regio: Vlaanderen
  • standplaats: Gent, Antwerpen
  • referentie: req6456
  • solliciteren tot en met: 30-05-22


Beschrijving

Ben je op zoek naar een avontuurlijke job, op of rond het water? Beschik je over een geldig STCW-certificaat, vaarbewijs A (binnenvaart) of dienstboekje met minstens vermelding stuurman (binnenvaart)? Dan is deze vacature van schipper iets voor jou!

Als schipper heb je een uitgebreid, gevarieerd takenpakket. Je taken zijn afhankelijk van het type schip waarop je wordt ingezet. Je overlegt dagelijks met je overste welke werkzaamheden op het programma staan.

Enkele concrete taken zijn:

·       Je neemt dagelijks kennis van de uit te voeren opdrachten om de prioritaire werkzaamheden te kennen;

·       Je voert vaaropdrachten uit met het schip om een veilig transport van jouw klant over het water en vlot scheepvaartverkeer te verzekeren;

·       Je ziet de veiligheidsvoorzieningen aan boord en van jouw bemanning na zodat je altijd beschikt over een veilig, goed onderhouden en goed functionerend schip;

·       Je houdt een beperkte administratie bij en brengt verslag uit over de eigen werkzaamheden om zo de dienstleiding in staat te stellen het resultaat te beoordelen en indien nodig bij te sturen;

·       Je springt in bij werkoverlast en vervangt afwezige collega’s om de continuïteit van de dienstverlening te garanderen;

·       Je handelt consequent milieubewust op de werkplek en draagt zo bij aan de voorbeeldfunctie van Vloot op het gebied van milieuzorg. 

De scheepvaart kent geen kantooruren. Nacht- en weekendwerk maken deel uit van de job, maar worden ruimschoots gecompenseerd door een financiële vergoeding (reglementaire toelagen en vergoedingen) en/of compensatierust.

Zin in deze niet-alledaagse en uitdagende functie? Solliciteer dan nu!

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘Hoe solliciteren?’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure. 

 

Profiel

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan volgende voorwaarden:

1)      Je beschikt over een geldige STCW certifiëring, afgeleverd door de FOD Mobiliteit of door een door de buitenlandse vlaggenstaat gemachtigde autoriteit (Standard of Training, Certification and Watchkeeping for seafarers) – STCW II/3 : Master valid for ships less than 500 ton engaged on near coastal voyages” of hoger ( II/2 of II/1).

OF

2)     Je beschikt over een geldig vaarbewijs A van de binnenvaart.

OF

3)     Je beschikt over een dienstboekje met de vermelding stuurman uit de binnenvaart.

 Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden kun je contact opnemen met de selectieverantwoordelijke (Sidji Serryn, sidji.serryn@vlaanderen.be en tel 0491 92 86 06).


[1] Kandidaten die eerder ontslagen werden in een nautische functie van dezelfde of lagere rang als de vacante functie, kunnen gedurende een periode van 5 jaar niet opnieuw kandideren.

Aanbod

- Je wordt aangeworven of overgeplaatst in de graad van schipper (rang D1) met bijhorende salarisschaal D141. Het salaris wordt uitgebreid met reglementaire toelagen en vergoedingen verbonden aan de aard van het werk (ploegentoelage, …). Maak zelf een simulatie van je salaris met behulp van de salarissimulator: [https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator](https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator)

- We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.

- Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?

[www.werkenvoorvlaanderen.be](http://www.werkenvoorvlaanderen.be)

Selectieverantwoordelijke
  • naam: Sidji Serryn
  • telefoon: 0491 92 86 06
  • e-mail: sidji.serryn@vlaanderen.be