Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Projectingenieur afstandsbewaking

Solliciteer
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen
 • standplaats: Antwerpen
 • referentie: req6618
 • solliciteren tot en met: 06-06-22


Beschrijving

Als projectingenieur afstandsbewaking kom je in het team Bewaking en Monitoring Infra van het Verkeerscentrum terecht. Dat team is verantwoordelijk voor de realisatie en het onderhoud van ITS-gerelateerde infrastructuur voor de controlezalen van het Verkeerscentrum en andere belanghebbenden.

Als projectingenieur afstandsbewaking werk je in projectverband, als projectmedewerker of –leider, aan het uitwerken van studieopdrachten en het technisch, administratief en budgettair opvolgen van projecten.

Vanuit je gespecialiseerde technische kennis zorg je voor de ontwikkeling van nieuwe of uitbreiding van bestaande systemen voor de controlezalen van het Verkeerscentrum en andere belanghebbenden. Je stuurt de aannemer(s) aan i.v.m. de uitwerking van de functionele eisen en opstelling van testschema’s, en coördineert bij de testen voor indienstname. Je waakt over de goede uitvoering van de verschillende deelprojecten voor koppeling en integratie van technische weginfrastructuur in de centrale systemen.

Projecten i.v.m. afstandsbewaking stellen bijzondere uitdagingen op het vlak van techniek (gebruik van moderne en diverse technieken) en communicatie (veel belanghebbenden). Dit zowel in de studiefase, voor het opstellen, op projectbasis en in nauwe samenspraak met de gebruikers, van vereistenspecificaties, als in de uitvoerings-, test- en inbedrijfstellingsfase.

Als projectingenieur krijg je de mogelijkheid om de algemene tendensen op het vlak van afstandsbewakings- en bedieningssystemen op te volgen. Je bent het aanspreekpunt voor interne en externe klanten en belanghebbenden, voor de aan jou toegewezen specifieke expertisedomeinen en producten. Je krijgt de kans om nieuwe ideeën, concepten en verbeteringen op het vlak van deze expertisedomeinen voor te stellen en uit te werken.

Profiel

 • Je hebt een masterdiploma behaald, bij voorkeur in de industriële wetenschappen, richting elektronica-ICT, informatica, elektromechanica of elektrotechniek.
 • Je hebt een brede technische basis en IT-kennis (zowel hard- als software).
 • Je hebt interesse in de thema’s mobiliteit, asset management en techniek.
 • Je kunt je uitdrukken in het Engels.

Aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving.

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto salaris bedraagt minimaal € 3.468,87 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Kim Janssens
 • telefoon: 02 553 04 63
 • e-mail: kim.janssens@mow.vlaanderen.be