Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Jurist grote infrastructuurprojecten

Solliciteer
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Brussel
 • standplaats: Brussel
 • referentie: req6718
 • solliciteren tot en met: 29-05-22


Beschrijving

Als jurist grote infrastructuurprojecten maak je deel uit van een gespecialiseerd team dat binnen de bevoegdheden van het beleidsdomein mobiliteit en openbare werken juridische ondersteuning levert op het vlak van het omgevingsrecht aan diverse entiteiten binnen het beleidsdomein, het kabinet van de minister van mobiliteit en openbare werken en andere externe klanten.

Binnen dit team vervul je een specifieke rol: je fungeert als aanspreekpunt voor alle vragen en opdrachten die betrekking hebben op de juridische bijstand en ondersteuning van grote infrastructuurprojecten, inz. het complex project Nieuwe Sluis Zeebrugge. Meer info over het project vind je hier terug.

Je verdiept je in verschillende facetten van deze projecten, bijt je vast in uiteenlopende juridische vraagstukken (o.a. over vergunningen, contracten, eigendomskwesties, …) en haalt energie uit je bijdrage aan complexe infrastructuurprojecten.

Je overlegt daarbij geregeld met je collega’s binnen de cluster Juridische Zaken, zodat de expertise van andere teams (bv. over domeingoederenrecht, aansprakelijkheidsrecht of openbaarheid van bestuur) maximaal kan ingezet en benut worden. Op die manier verzeker je een optimale dienstverlening aan jouw klanten.

Je werkt intensief samen met collega’s van andere afdelingen of entiteiten en vertegenwoordigt de cluster Juridische Zaken in projectteams, werkgroepen e.d.

Je volgt alle dossiers en ontwikkelingen m.b.t. de grote infrastructuurprojecten op en onderhoudt nauwe  contacten met de advocaten en andere partners die een ondersteunende rol vervullen.

Wens je meer info over de afdeling, het takenpakket en/of de selectieprocedure? Download het selectiereglement en bewaar het doorheen de procedure.

Profiel

 • Je hebt een diploma van licentiaat of master in de Rechten behaald na een initiële opleiding (kandidaat of bachelor) in de rechten
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring als jurist
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B in kader van verplaatsingen naar werkvergaderingen op locaties die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer
 • Je beschikt over een basiskennis van het bestuursrecht in het algemeen;
 • Je bent voldoende vertrouwd met verschillende aspecten van het omgevingsrecht

Aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk

Je bruto salaris bedraagt minimaal € 3.468,87 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Yasmine Bauters
 • telefoon: 02 553 72 63
 • e-mail: yasmine.bauters@mow.vlaanderen.be