Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Ingenieur tunnelveiligheid

 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel
 • standplaats: Brussel
 • referentie: req8555
 • solliciteren tot en met: 05-02-23


Beschrijving

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert in Vlaanderen ruim 20 tunnels. Het is belangrijk dat deze tunnels voldoende beschikbaar en veilig zijn.  
AWV zorgt ervoor dat tunnels op het grondgebied van het Vlaamse Gewest voldoen aan de in Europees verband opgelegde minimumveiligheidseisen en ziet erop toe dat alle veiligheidsaspecten van een tunnel in acht worden genomen. We willen de veiligheid in de tunnels kunnen controleren en ervoor zorgen dat alle kennis over tunnelveiligheid beschikbaar is voor tunnelbouwers en -beheerders. 
Ben jij de ingenieur die mee zijn schouders wil zetten onder deze opdracht? Ben je gepassioneerd door tunnels en alle systemen en technieken die bijdragen tot tunnelveiligheid? Heb jij een vlotte pen en ben je in staat om duidelijke richtlijnen te schrijven voor tunnelbouwers en -beheerders?  Wil je uitgroeien tot dé expert inzake tunnels en tunnelveiligheid om vanuit je expertise adviezen te formuleren? Je verdiept je in bepaalde onderwerpen, overlegt met experts in allerhande disciplines en bent in staan om deze informatie te verwerken tot een behapbaar en coherent geheel. Je bestudeert dossiers op correctheid en haalbaarheid en durft de discussie hierover aangaan met ontwerpers, studiebureaus en aannemers.

Is dit de weg die jij jouw carrière wil uitsturen? Dan is dit wellicht de geknipte job voor jou.

Deze procedure wordt opengesteld als een knelpuntfunctie waardoor je ook zonder het vereiste diploma kan deelnemen. Er wordt eveneens een wervingsreserve aangelegd om toekomstige vacatures in te vullen.

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘hoe solliciteren’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Profiel

 1. Je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen (bij voorkeur in de richting bouwkunde of elektromechanica).

  OF
 2. Je hebt een masterdiploma in de industriële wetenschappen en beschikt over minstens 6 jaar relevante ervaring met onderstaande of 1 van onderstaande domeinen:
  - je hebt ervaring in het beoordelen van aanvragen tot wegenbouwprojecten en/of
  - je hebt ervaring in het uitvoeren van wegenbouwprojecten en/of
  - je hebt kennis van of ervaring met de inhoud van de Europese richtlijn Tunnelveiligheid (2004/54/EG)

Aanbod

- Je wordt aangeworven of overgeplaatst in de graad van ingenieur (rang A121). Je krijgt een salaris op basis van vastgelegde salarisschalen. Er zijn verschillende factoren die het salaris bepalen, jouw individuele situatie heeft ook invloed. Je kan alvast een kijkje nemen op onze salarissimulator: https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator
- We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
- Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
- Je activiteit bepaalt je werkplek. Bij de meeste functies kan je dus zowel op kantoor, van thuis uit of op een satellietkantoor werken.
- Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent, Brugge, Aalst en Mechelen).

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? www.werkenvoorvlaanderen.be

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Ronny Machiels
 • telefoon: 0496 59 52 12
 • e-mail: ronny.machiels@vlaanderen.be