Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

ICT-programmaverantwoordelijke

 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel
 • standplaats: Brussel
 • referentie: req8777
 • solliciteren tot en met: 01-02-23


Beschrijving

Ben jij een echte bruggenbouwer? Iemand die mensen in verbinding brengt en als belangrijke schakel tussen business en IT kan fungeren? Als ICT-programmaverantwoordelijke stimuleer je de samenwerking tussen de ontwikkelteams enerzijds en de toepassingseigenaars en applicatiebeheerders langs businesskant anderzijds. Je beschikt over de nodige people skills om deze mensen daarnaast ook te coachen en te motiveren.  

Je goede kennis van projectmanagementmethodologieën als Prince, PMbok, Agile, Scrum… helpt je om samenwerking te stimuleren, het overzicht te bewaren en projecten tot een goed einde te brengen.

Je komt terecht in een klein en hecht team, waar intens samengewerkt wordt. De werkdruk kan soms hoog zijn, maar er heerst een positieve sfeer in het team en daar zit een gezonde dosis humor voor iets tussen.

Voel je je aangesproken bij dit alles? Lees hieronder dan zeker meer over het gezochte profiel en over het verloop van de sollicitatieprocedure! Hopelijk kunnen we je dan binnenkort verwelkomen als nieuwe collega in ons agentschap.

Profiel

Deze vacature is een knelpuntfunctie waardoor je mogelijk ook kan deelnemen zonder het vereiste diploma. Lees hieronder aan welke voorwaarden je wél moet voldoen:

 •  Je hebt een masterdiploma in informatica

  OF
 •  Je hebt een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid en je beschikt over minimaal zes jaar functierelevante ervaring in IT-projectmanagement, portfoliomanagement en/of programmamanagement.

  OF
 •  Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur in de richting informatica, en beschikt over minimaal zes jaar functierelevante ervaring in IT-projectmanagement, portfoliomanagement en/of programmamanagement.

 Werk ja al binnen de Vlaamse of een andere overheid? Bekijk het selectiereglement voor meer info. 

Aanbod

- Je wordt aangeworven in statutair dienstverband in de graad van informaticus met bijhorende salarisschaal A121. Op [https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator](https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator) kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
- We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
- Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
- Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? [https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen]

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Ilse Haesendonck
 • telefoon: 0496 59 51 93
 • e-mail: ilse.haesendonck@vlaanderen.be