Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Verkeersleider Uitkijk Zelzate (vanaf zomer 2024 Terneuzen)

 • organisatie: Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust
 • regio: Oost-Vlaanderen
 • standplaats: Zelzate
 • referentie: req9347
 • solliciteren tot en met: 22-03-23


Beschrijving

Ben je een attent, stressbestendig en communicatief vaardig persoon? Schrikt zelfstandig werken in volcontinudienst je niet af ? Dan is deze job misschien iets voor jou!

Als verkeersleider beheer je de verkeersstromen op de maritieme toegangswegen van en naar de Vlaamse zeehavens door het geven van aanwijzingen en informatie aan de verkeersdeelnemers.    Als verkeersleider in Uiktijk Zelzate maak je brugplanningen.  Je meldt defecten aan kunstwerken.  Je informeert schepen bij slechte (weers)omstandigheden over de scheepsbewegingen in hun directe omgeving, in het bijzonder aan de andere zijde van de brug.

Momenteel loopt er samen met Nederland een project om een volledige verkeersbegeleiding uit te rollen over het Kanaal Gent-Terneuzen waardoor de verkeersleider van Uitkijk Zelzate in de toekomst de verkeersstroom op het Kanaal Gent-Terneuzen zal beheren door het geven van aanwijzingen en informatie aan de verkeersdeelnemers. Vanaf de zomer van 2024 volg je vanuit Terneuzen continu het scheepvaartverkeer via het walradarscherm en via marifoonkanalen op.  Je anticipeert op mogelijke gevaarlijke situaties.

Je leert de knepen van het vak aan de hand van een intensieve opleiding.

In dit filmpje kun je zien wat de afdeling Scheepvaartbegeleiding allemaal doet. Je ziet onder andere een aantal verkeersleiders aan het werk.

Lees meer over de job en het selectieproces in het selectiereglement als bijlage bij ‘Meer informatie’ en stel je kandidaat. 

Profiel

 • Je beschikt over een diploma secundair onderwijs of over een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot het niveau C binnen de Vlaamse overheid, of je bent reeds tewerkgesteld in niveau C bij de diensten van de Vlaamse overheid.
 • Je wil werken in een volcontinu systeem.
 • Je bent geboeid door de maritieme sector en gemotiveerd om een rol in de nautische keten op te nemen.

Aanbod

- Je wordt aangeworven in **statutair dienstverband** in de graad van radarwaarnemer met bijhorende salarisschaal C131. Op https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie. Opgelet: tijdens je opleiding krijg je een wedde zonder toelages. Van zodra je effectief zelfstandig aan de slag bent als verkeersleiders krijg je ook toelages uitbetaald (nachtwerk, zondag-, zaterdag- en ploegentoelage, toelage technische bekwaamheid).
- Je ontvangt **extralegale voordelen**: maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer, een breed aanbod van leasefietsen, hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioen, professionele kinderopvang tijdens de schoolvakanties in de hoofdkantoren.
- Verplaatsingen van en naar de standplaats worden vergoed door middel van een toelage ‘moeilijk bereikbare werkplaats’. Deze toelage wordt uitbetaald aan personeelsleden met standplaats Zelzate aangezien de werkplaats niet dicht bij een stop van het openbaar vervoer ligt. Uiteraard kun je er ook voor opteren om een fietsvergoeding aan te vragen.
- We hechten veel belang aan de **werk-privébalans** van onze werknemers. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar. Je kunt ervoor kiezen om zondagsuren en overuren te laten uitbetalen of te compenseren (op te nemen in verlof).

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Heidi Verkeyn
 • telefoon: 0496 56 61 64
 • e-mail: heidi.verkeyn@vlaanderen.be