Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Coördinator tunnelveiligheid

  • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
  • regio: Antwerpen
  • standplaats: Antwerpen
  • referentie: req9528
  • solliciteren tot en met: 02-04-23


Beschrijving

Een spin in het web: dat ben jij als coördinator van de veiligheid in een of meerdere tunnels op het Vlaamse wegennet. Je wordt verantwoordelijk voor één of meerdere tunnels in Vlaanderen. Voor de tunnels onder jouw hoede ben jij het eerste aanspreekpunt rond tunnelveiligheid. Je doet er als tunnelcoördinator alles aan om zoveel als mogelijk incidenten te voorkomen en als ze zich toch voordoen, de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit gebeurt door de infrastructuur en procedures maximaal op orde te hebben.

Elke tunnel heeft een eigen tunnelveiligheidsdossier. Het is jouw taak om dat dossier up-to-date te houden voor ‘jouw’ tunnel en om het document te delen met partners zoals de hulpdiensten. Je zorgt ervoor dat zij de tunnel goed kennen en dus snel kunnen ingrijpen bij een incident. Is er onderhoud nodig aan de tunnel of is het tijd voor een renovatie? Dan zit jij vanuit jouw rol mee in het team dat de werkzaamheden opvolgt
.

Wanneer er iets misgaat in een tunnel, zoals een ongeval, brengen je collega’s van het Verkeerscentrum jou, afhankelijk van de ernst van het ongeval, daarvan op de hoogte. Vooraf doorgesproken scenario’s en bijhorende procedures helpen jou daarbij. Achteraf krijg je een rapport met alle details van wat er gebeurd is. Zijn er herstellingen nodig of wil je de infrastructuur verbeteren om de veiligheid te verhogen? Dan doe je een concreet voorstel en schakel je daarvoor de juiste collega’s in.


Jouw rol heeft dus zeker een technisch luik, maar draait vooral om communicatie. Je bent een spilfiguur en onderhoudt goede contacten met partners binnen én buiten het agentschap. In je administratieve taken zet je de puntjes op de i, want veiligheid schuilt in de kleinste details. Ook belangrijk: veiligheid houdt zich niet altijd aan de kantooruren. Je vindt het niet erg om af en toe ’s avonds of zelfs ’s nachts eens aan het werk te zijn. Dat hoort nu eenmaal bij je job.

Download het selectiereglement voor nog meer informatie en bewaar het voor de verdere procedure.

Profiel

Je hebt een masterdiploma en een rijbewijs B.

Aanbod

- Je wordt statutair aangesteld in de graad van adjunct van de directeur (rang A1) met de bijbehorende salarisschaal A111 (bij 0 jaar anciënniteit). Bereken je nettosalaris, aangepast aan je individuele situatie via de [salarissimulator](https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator).
- We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je eventueel woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
- Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen kerstdag en Nieuwjaar.
- Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).
- Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? [www.werkenvoorvlaanderen.be](http://www.werkenvoorvlaanderen.be)

Selectieverantwoordelijke
  • naam: Lobke Vanhee
  • telefoon: 0471 20 40 75
  • e-mail: lobke.vanhee@vlaanderen.be